Slide Mama wat AriSsa

Tuesday, March 9, 2010

ATIQAH SWEET GIVEAWAY

"Hai kawan-kawan! jom sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY. hadiahnya satu kotak yang mengandungi 9 biji hand-made chocolate yang dibuat oleh Sweet Brown! Coklatnya sedap tau! Jadi apalagi, jomlah kita sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY di http://pepelungu.blogspot.com..JOM-JOM!"

Wednesday, March 3, 2010

B'siar2 d Shah Alam

Assalammualaikum,

wa....lamenye x update blog nie, awal bln Feb lps sj bawa Arissa melihat keindahan tasik S.Alam, nak bawa tmpt playground Arissa xpndai men lg...so ikut je la papa n mama kliling tasik tu smbil snap2 ur pic wat koleksi...so nie la antara snap t'bek tuk d share ngn sume...

tgk je la gelagat Arissa kat bwh nie...nie mase nak on de way g sane, suke sgt die time nie, sbnrnye time nie die tgh sembang2 ngn mama die,tp mama die xphm ape die ckp so layan jer...


'mama Arissa nak nyanyi blh?'


'a........e........i.......o......u......'


'nak gigit mama la...'


Arissa wit her bb doll....


jom kite renang nak...


konon2 gamba candid la tu..


ur famly...


cpt Arissa jln 'tateh'.....



nak balik dh...muke Arissa xrela nak blk...hahhaha

D mlm harinya kami b'siar2 lg nek kete je....Arissa pn just pkai bj tido..hehhe...


muka ngantuk....


mcm gelak pakse je...

jop blk coz papa pn dh ngantuk,tgk mata papa dh stim...
that's ol....bubye...

Monday, February 1, 2010

jLn2 d p'JaYa

Salam,
Baru2 nie de bawa Arissa g jln2 kat p'jaya so nie la antara snap yg smpt amik....mcm suke sgt die,konon2 nak bawa nek bot...tp budget xde lak....len kali la mama bw Arissa nek bot yea...hehhehe....

dapat post dpn cruise tasik pn jd la mama...yeapy......

...............

anak papa tul!!!!

nak nek bot....nak nek bot.....naaaaaaaaakkkkkkk......(arissa,pn.Harison-ibuku&Nieda-adikku)


nice view......next time kene nek gak bot nie....

story mory

Assalammualaikum.....
Semenjak 2 menjak Arissa de gg nie wah2 biskut xlekang dr mulut die...dr dl pn mmg die gemar mamam biskut nie t'utama biskut marie,tp yea la gigit gune gusi xbrape nak msk kot...la nie dh de gg,eish2...kemain lg bgn tdo terus layan.....layan je la gelagat die kat bwh nie....
'cpt la mama...mn biskut marienye!xsaba dh nie....'
'lari2....mama nak snap pic.malu r br bgn titon....nak mamam dl br mandi'
'ummmm....sdpnye...'
anak mama mamam biskut smpai juling daaaaaa.......

Friday, January 15, 2010

Arissa dan giginye...

Salam 1 m'sia.....
Bertarikh 07-01-10 yg lalu, Arissa Humaira telah menampakkan kemajuaan yg t'amat sgt dimana gigi bawahnya telah tumbuh 3 batang sekali gus.....waaaaaaaaa......t'kejut ma mase tau arissa dh ade gg....mase 2 ma tgk mkn kopok lekor,arissa nie pantang klu nampak org mkn sume nak,so ma pun kesian kunyahkan la tuk die den suap la sikit org kt pe 'bg rase'....tiba2....rase kat gusi mcm de mende lekat,so rase la lg skali...um.....ape mende 2 yea...lg skali test....sah...sah.....gigi.....n slpas d paksa utk m'bukakan mulutnya.....haaaaaa.......ade 2 lg br nak tumbuh.....meanssss......3 batang skali gus........waaa......dasyat arissa nie.....
Tp yg peliknye xdemam....amazing race tul arissa nie,ptt la suke sgt gigit2 mende keras,lg 1 yg peliknye arissa nie xsuka mkn nestum or bubur nasi yg di bland....die suke mkn mende yg blh di gigit...so below adalah menu arissa tuk di mamam:-
>>>>beras (dibland dahulu) + carrot diptg dadu kecil + kentang diptg dadu kecil + bayam&daun sup diptg kecil + ayam/daging/ikan bilis + garam seckp rase
so blh nampak r nasi 2 b'ketul2 skt...mcm 2 la yg die suke supaya die blh gigit2 nasi n ramuan2 yg len 2.....eisshhh...arissa2.....
suke nak gigit2....
gigit2...
suke sgt...
eaaayaahhh.....

Wednesday, January 6, 2010

famly day bab: 2

Salam ol....lame sggh bab 2 nie nak klua,bkn pe xb'kesempatan je nak menulis...
slps mkanan sume siap d msk,pe lg...eating time.....yum...yum....
ank2 ma pn xketinggalan,wlaupn just mnm susu tp ttp puas...um....sdpnye....
And de next morning 2 lps b/fast je trs sume b'angkat menuju ke kolam renang utk merenangkan diri masing2....t'masuk la ank ma yg sorg nie...menangis bila bw nek,amboi...renang sakan....

Friday, January 1, 2010

famly day - bab 1

Salam ol....d sebabkan ma ni br blaja men bloger mende nak cite byk,tp jarang update..so lgkah2 je for the moment..hehehhe...nie ma nak cite psl xmas ari 2 g pd,emergency plan ngn famly blah ma...wlaupn g2 holiday 2 ttp enjoy n fun...complete siap ngn barbq lg...
1day b4 g pd 2 papa cari apartment tuk stay 2days 1night, alhamdulillah nasib still ade kosong kat blue lagoon, mmg xpenah g tmpt 2 kire mcm hantam sajalah,jji dpt...hahahha..nak d jdkan cite mase smpai2 2 we ol xcheck-in dl,trs g tepi pantai n cari port nak wat bbq..


Disebabkan kegopohan kami,Allah trs m'beri blsan hujan turun slama 15mnt...fuh nsb 15mnt klu 15jam maka rosak la plan kami...heheee...so kami pn check-in then wat bbq kat bwh apartment 2 je..tp view die cantik,xrugi la g..ni la die 3room apartment, blh thn tmpt die suasana kmpg..relex n cool...


nie lah menu bbq kami on dat day....yum...yum....
ok....dat's ol in dis bab.....dun 4get 4 da 2nd bab.....huhuhu.....
dadaaa......
Related Posts with Thumbnails